Medfield Diagnostics has signed agreement of cooperation with Air Ambulance Kent, Surrey and Sussex in Great Britain (Swe)

Medfield Diagnostics AB meddelar att man tecknat ett samarbetsavtal med Air Ambulance Kent, Surrey and Sussex (AAKSS) i Storbritannien för att genomföra ett intressant forskningsprojekt. Studien kommer att rekrytera patienter med traumatisk hjärnskada på två stora nivå 1 sjukhus i London. Projektet kommer att pågå i cirka två år och syftar till att rekrytera 500 patienter.

Medfield och AAKSS är mycket nöjda att man nått detta avtal som innebär att AAKSS investerar i Medfields ledande mikrovågsteknologi och att Medfield och AAKSS ges möjlighet att utveckla produkter och system i nära samverkan med användarna.

Prof Richard Lyon, Associate Medical Director AAKSS säger:

”Patienter med misstänkt traumatisk hjärnskada representerar en betydande andel av de patienter som hanteras av luftambulansen. Möjligheten att noggrant diagnostisera och kategorisera hjärnskador på olycksplatsen eller under färd till sjukhuset, att förbättra vårdinsatsen, att förbättra patientens status och att rädda liv. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Medfield” 

AAKSS är en utmärkt samarbetspartner som ligger i framkant i utveckling av framtidens luftambulanssystem säger Stefan Blomsterberg VD på Medfield Diagnostics AB

För mer information kontakta: Stefan Blomsterberg, CEO, Medfield Diagnostics AB, Tel:+46723058700, stefan.blomsterberg@medfielddiagnostics.com